Μουσείο Τέχνης Μεταξιού

Το μουσείο  στεγάζεται στο κέντρο της πόλης του Σουφλίου σε ένα νεοκλασικό ανακαινισμένο κτήριο. Ο επισκέπτης του μπορεί να πάρει μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν όπως αναπήνιση, επεξεργασία του νήματος μέχρι και ύφανση.

Τα εκθέματα συμπληρώνονται με video που προβάλλουν όλα τα στάδια από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι το τελικό προϊόν.    

Σκοπός του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού  στο Σουφλί, είναι να αναδείξει και να διασώσει την πλούσια παράδοση  της περιοχής στην Μεταξουργία. Πρωτότυπα εκθέματα σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον επισκέπτη βήμα προς βήμα σε ένα ταξίδι τόσο μοναδικό όσο και ίδιο το μετάξι.

Στο τμήμα λιανικής του μουσείου θα βρείτε μεγάλη γκάμα μεταξωτών προϊόντων από την συλλογή της Μεταξουργίας  Τσιακίρη καθώς και ιδιαίτερα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα.

Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού είναι εφοδιασμένο με ένα μοναδικό ηλεκτρονικό σύστημα ξενάγησης το οποίο έχει πολυγλωσσική δυνατότητα  και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το Μουσείο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) (ράμπες εισόδου/ανελκυστήρα/ειδικές τουαλέτες) και είναι πόλος έλξης εκπαιδευτικών εκδρομών σχολείων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συλλόγων κλπ τόσο από όλη την Ελλάδα, όσο και από χώρες του εξωτερικού.

Στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού φιλοξενούνται εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με θέμα την τέχνη και τον πολιτισμό. Επίσης, γίνονται ειδικές ξεναγήσεις στους διαμορφωμένους χώρους του σε οργανωμένα γκρουπ και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.

Art of Silk Museum

Επισκεφθείτε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

© ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ - ART OF SILK MUSEUM. All rights reserved.
Powered by Prisma Electronics SA.